Ognyanovo köyü

Ognyanovo köyü

Konum

Batı Rodoplar'da, Kanina Nehri'nin sağ kıyısında yer alır. Garmen'in belediye merkezi 4 kilometre kuzeybatıda yer almaktadır ve en yakın kasaba 10 kilometre güneybatıdaki Gotse Delchev'dir . Sofya  yaklaşık 200 km,  Filibe yaklaşık 100 km ve Blagoevgrad yaklaşık 100 km uzaklıktadır.

Köyde iki yatakta yoğunlaşan 24 maden suyu kaynağı bulunmaktadır. Birincisi, Ognyanovo'nun 1,5 km kuzeyinde Şehir Hamamları bölgesinde bulunan nehir kenarında, ikincisi ise "Ognyanovo" profilaktiğidir. İklim, kemik-eklem, mide ve endokrin hastalıklarının yıl boyunca tedavisine olanak sağlar.

Görülecek yer

Köyün görülmeye değer yerlerinden biri de dokuma desenli kilimlerdir. Bu amaçla bir köy odasının neredeyse tamamını kaplayan büyük ev tezgahları kullanılmaktadır.

Roma kenti Nicopolis ad Nestum'un (MS IV. Yüzyıl) kalıntıları, balneoloji tesisi "Ognyanovski Maden Banyoları"na arabayla sadece 15 dakika uzaklıkta bulunan son derece değerli bir tarihi eserdir. Bir başka paha biçilmez kültürel ve tarihi simge yapı ise köy müzesi Kovaçevitsa'dır . Bulgar Rönesansı döneminden kalma özel Rodop mimarisini korumaktadır.

Altyapı

Köyde belediye binası, postane, sinema, eczane, sağlık hizmeti, kreş ve anaokulu bulunmaktadır.

Köyün içinden Sofya, Blagoevgrad ve Filibe'den otobüsler geçmektedir.


 

Paylaş