Dünyanın en uzak yerlerinden birinde çalışan arıyorum

Dünyanın en uzak yerlerinden birinde çalışan arıyorum

Güney Atlantik Okyanusu'nda bir İngiliz toprağı olan Gough Adası'nın kalıcı bir nüfusu yoktur.

Anakara Afrika'dan yaklaşık 2.400 km uzaklıktadır ve bir havaalanı olmadığı için Güney Afrika'dan deniz yoluyla yedi günde ulaşılabilir.

Bu, Rebecca Goodwill ve Lucy Dorman'ın çoktan çıktığı ve şu anda Gough üzerinde çalıştıkları bir yolculuk. Adayı evi olarak gören yedi tam zamanlı çalışan ve sekiz milyon kuş arasında yer alıyorlar.

İkisi de Kraliyet Kuşları Koruma Derneği (RSPB) için çalışıyor. Dorman, Gough'a taşınmadan önce Antarktika'da ve Şerefiye'de İskoçya'da RSPB için çalıştı.

Goodwill adadaki yılını Eylül ayında bitirecek, bu nedenle RSPB yıllık maaşı 25.000 £ ile 27.000 £ (30.500 €) arasında olan yeni bir personel arıyor.

İş, deniz kuşlarını takip etmek için "sık sık uzun günleri" içerir ve adayların "zorlu ve uzak bir Antarktika altı ortamında" hayata iyi uyum sağlamasını gerektirir.

İş için başvuranların "ilgili bir alanda derece veya eşdeğer bir deneyime" ve "yabani kuşları / hayvanları çalışma ve gözlemleme deneyimine" sahip olmaları gerekir.

Şerefiye ve Dorman, potansiyel acemileri sert iklimlerle uğraşmak zorunda kalacakları ve bir yıl boyunca taze gıda tüketmemekle yetinecekleri konusunda da uyarıyor.

Dorman, BBC'ye "Rebecca ve benim İngiltere'de yağmura alıştığımızı sanıyordum ama burada çok yağmur yağıyor" dedi. "Güney Atlantik'in ortasında küçük bir kayanın üzerindeyiz, bu nedenle hava koşulları oldukça aşırı."

 

SB Balkan News Center / Novini.bg

 


 

Paylaş